HOE ZIET EEN KREKELDAG ERUIT?

Een Krekeldag begint met koffie en thee, lekker buiten in de natuur, gevolgd door een inspirerende ontmoeting met een natuurprof die zijn ervaringen met de natuur deelt, zoals een wildplukker, schaapherder, natuurfotograaf, hondenafrichter, horsemanship,… Na een lunch met heerlijke seizoensproducten gaan we met het team aan de slag met aanpakken, omdenken en verbeteren. Samen-werken aan het doel van de dag in een prettige veilige omgeving. Daarvoor hebben een uitgebreid netwerk aan coaches, ieder met hun eigen werkvormen. Aan het einde van de middag worden er afspraken gemaakt. Dat is niet vrijblijvend: wat moet er veranderd worden? Wie gaat wat aanpakken en wanneer kunnen we dat evalueren? En dan..... een lekker plaatselijk wijntje of biertje, napraten en blij terug naar huis.

VOOR WIE?

Met de natuur als stevige steun in de rug werkt Krekel Events praktisch en doelgericht voor grote en kleine bedrijven, voor teams in alle lagen van de organisatie. In de praktijk blijkt dat groepen van 4 tot 100 personen het meeste baat hebben bij onze natuurlijke aanpak.

Steeds stellen we een programma samen dat naadloos aansluit bij uw wensen of uitdagingen op dat moment. Dat kan efficiënt thuiswerken zijn, ontmoeten, acquisitie, een brainstorm, omdenken, aanspreken….

Krekel ondersteunt, motiveert, barst van de energie en weet van aanpakken, werkt samen met tal van specialisten en kent ongelooflijk veel werkvormen. Ieder programma maken we op maat.

EEN KREKELCASE

Al sinds maart 2020 vooral thuiswerken heeft een behoorlijke impact op de medewerkers. Het is belangrijk eerst ruimte te geven aan de verhalen van de medewerkers, om vervolgens samen te kijken naar de toekomst en te bespreken hoe het bedrijf of het team het kan zien en benaderen als een transformatie ipv een crisis. Dat gaat bijvoorbeeld over hybride werken, over verbinding en betrokkenheid, over verwachtingen, maar ook over werk prive balans.
De medewerkers beginnen olv een betrokken moderator/coach de dag met hun verhalen, hoe hebben ze het tot nu toe ervaren, waar lopen ze tegenaan, wat ging er goed? Hoe gaan ze om met het feit dat er collega’s niet meer zijn wellicht en de onzekerheid die ze hebben ervaren? Vervolgens gaan ze op pad met bijvoorbeeld een natuurfotograaf, of een schaapherder, een wildplukker.. noem maar op. Na hun hoofd te hebben vrijgemaakt in de natuur gaan ze aan de slag met een inspirerende en praktische workshop. Die kan gaan over live/life balance, maar ook over aandacht op afstand bijvoorbeeld. We bespreken samen welke workshop het beste bij jullie dag past. Na deze workshop komen we weer samen om te bespreken hoe de toekomst eruit gaat zien. Welke afspraken worden er gemaakt? Doordat je samen dit plan maakt, zullen de medewerkers zich niet alleen gehoord voelen, maar ook actief deelnemen aan dit plan. En zo is de eerste stap gezet.
Total: