Je kunt beter in het leven staan dan in de file

juni 14, 2020

Wildplukken als inspiratiebron. Het perfecte begin van een strategie- of inspiratiedag met je team. Leve een frisse start met een frisse neus! Krekel Events werkt hiervoor samen met Edwin Florès, die van wildplukken zijn beroep maakte.

Niemand is een binnenmens

‘De natuur maakt je vrij, geeft je rust en zorgt ervoor dat de dingen in je hoofd op orde komen’. Edwin – hij heeft net wilde kruiden geplukt – hoeft er niet lang over na te denken. ‘Als ik naar mijn moestuin kijk, weet ik precies wat ik moet doen. De natuur geeft mij naast structuur nog veel meer. Buiten voel ik me fitter en vrijer. Ik kan ongebonden zijn. Ik zie ruimte en ik zie licht. En dan maakt het niet uit of het regent, de zon schijnt of keihard waait’.

Alles is mooi en alles is lekker

Edwin deelt zijn liefde voor de natuur graag met zijn gasten. Dat kan in Casa Foresta, zijn stuk natuurtuin bij Nijmegen, maar dat kan ook in de buurt van een bedrijf. Overal is namelijk eetbare natuur. Edwin vindt ieder park, bos of veld niet alleen mooi, maar zeker ook erg smakelijk. Omdat de natuur zijn thuis is, wordt iedere opdrachtgever op zijn wenken bediend. Worst draaien, imken, wildplukken, roken-stoken-koken, paddenstoelen zoeken, een dagje de bush in…. Edwin is van alle markten thuis.

De natuur maakt je een ander mens

‘Als je gehoor geeft aan de natuur, kom je er anders uit’, weet Edwin uit eigen ervaring. Hij kwam na een wereldreis en een razendsnelle carrière in de uitzendbranche in de paddenstoelen terecht. Inmiddels verbouwt hij in Casa Foresta bijzondere eetbare bloemen, kruiden en groenten, vooral voor exclusieve restaurants (zoals Rijks en Ron Blaauw) en natuurlijk voor zijn workshops. Steeds weer weet hij daarbij zijn gasten te verrassen met de ongebreidelde smaakpallet van de eetbare natuur.

Het zat er al vroeg in

Wildplukken deed hij al vanaf zijn jeugd. ´Wildplukken zit in ons DNA. We zijn jagers en verzamelaars. Vroeger was de natuur onze supermarkt. En eigenlijk is dat voor een deel nog steeds zo. Alleen moet je weten wat eetbaar is en waar je het moet zoeken’.

Edwin stuurt zijn gasten letterlijk het bos in en leert ze daarbij om het landschap te lezen.

Natuurlijke coaching voor teams

Edwin draagt Krekel Events een warm hart toe. Samen presenteren zij een programma waarin coaching en de natuur hand in hand gaan. Soms treedt hij daarbij zelf op als coach en dan weer als pleitbezorger van een coach die ’s middags met een team een actueel probleem aanpakt. Daarbij werkt Edwin ook samen met de coach en illustreert zijn/haar verhalen met voorbeelden uit de natuur. Het mooie is dat natuur en coaching elkaar daarbij versterken.

Nagenieten

En voor mensen die het na een inspirerende dag in de natuur allemaal nog eens na willen lezen, schreef hij Het grote WildPlukBoek en wegens overweldigend succes daarna Het Wildpluk Kookboek en samen met Jonnie Boer het boek Paddenstoelen. Stuk voor stuk boeken waar De Goede Smaak vanaf spat!

Total: